Икономическите предизвикателства са сред най-сериозните пред новата Европейска комисия

Икономическите предизвикателства са сред най-сериозните пред новата Европейска комисия, която официално ще започне работа в понеделник, обобщава „Франс прес“. Екипът, ръководен от Жан-Клод Юнкер, ще трябва да търси мерки за икономическо съживяване, борба срещу безработицата, план за инвестиции, но и придържане към строгите бюджетни правила.

Проблемите, с които новата Еврокомисия трябва да се справя, не са малко – от кризата в Украйна до търговските преговори със САЩ. Съживяването на икономиката и увеличаването на заетостта са най-големите приоритети, обявени от Юнкер.

Още във вторник Пиер Московиси, който отговаря за икономическите въпроси, ще трябва да представи новите икономически прогнози на Европейската комисия и да констатира слабостта на икономиката в еврозоната. Комисията не изключи да поиска допълнителни мерки за намаляване на дефицитите на някои страни, заплашвайки дори да наложи глоби, ако правилата не се спазват.

Задълбоченият анализ на бюджетите трябва да бъде направен до средата на ноември преди заседанието на еврозоната, посветено на този проблем, което ще се проведе в края на месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *