Икономическият растеж укрепва в еврозоната, в САЩ и Великобритания

Икономическият растеж във Франция, Италия и еврозоната като цяло нараства , докато в САЩ и Обединеното Кралство са налице признаци на забавяне, съобщи в понеделник

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Основните месечни показатели, които следват сигналите за евентуални промени в икономическите тенденции сигнализират укрепване нагоре тенденция във Франция и Италия и в еврозоната като цяло, показва доклад на OECD за месец юни.

Така индексът на Франция нарасна през юни на 100.8 пункта, а за Италия и еврозоната остана непроменена на 100,9 100,7 т.е. точки, информира на ОИСР.

В Германия и Япония се очаква стабилен растеж на икономическите активности, със стойност на индекса от 100,0 на 100,1 пункта. Същата оценка важи и за Русия, въпреки че темпът на растеж ще бъде по-слаб от дългогодишната тенденция, със стойност на индекса от 98.8 точки.

Великобритания и САЩ показват сигнали за забавяне на икономическите дейности, с понижаване на стойността на индекса от 99,9 на 99,8 точки, съответно от 99.5 на 99.4 пункта.

В Бразилия и Китай индекси паднаха бързо в сравнение с предходния месец, което се позовава на забавяне на растежа, констатира OECD.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *