Икономическият сектор в Съединените щати не вярва в спасителния план на американския президент Барак Обама

Икономическият сектор в Съединените щати не вярва в спасителния план на американския президент Барак Обама. Това заяви в интервю за Дарик радио чикагският милионер от български произход Шефкет Чападжиев.
Според анализаторите през последните 5-6 години борсата в САЩ е загубила 50% от стойността си. Бизнесменът обясни, че трудно могат да се прогнозират последствията от финансовата криза и призна, че самият той е загубил много на борсата, включително и през последните дни.
Никой не знае със сигурност, дори експерти, които говорят почти ежедневно. Въобще положението е много критично. Икономическият сектор не вярва много на промените, които Обама ще направи, каза Чападжиев. Тези помощи, които държавата ще дава, парите, които отпуска държавата – те са около 750 млрд. долара – с тези пари ще се правят пътища, училища, ще се дават за социална подкрепа, обясни той. По думите му, не се очаква тези пари да влязат в икономиката. Някои казват, че ще влязат в икономиката, понеже като правят пътища, училища и така нататък, ще се създадат работни места. Те ще създадат работни места временно, каза милионерът от български произход.

Факт е, че икономическият сектор не вярва на неговата програма. Много хора мислят, че борсата е само за богатите, което не е вярно. Парите на всички хора са в борсата, дори и на тези, които са пенсионери, работническата класа, парите има по някакъв начин са в борсата. Така че когато борсата върви надолу, всички плащат за загубите, заяви Чападжиев.

darikfinance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *