Инвеститорите поглеждат с надежда към новините от САЩ и Канада

В Китай се очакват официалните данни за брутния вътрешен продукт (БВП) през второто тримесечие на годината – най-широкият индикатор за икономическата активност и водеща мярка за състоянието на националната икономика. Пекин също така ще предостави статистика за промишленото производство и за инвестициите в дълготрайни активи.

Швейцария ще публикува правителствените данни за инфлацията на цените на производител.

Късно в понеделник щатските власти ще оповестят официалните данни за продажбите на дребно. В САЩ също така се очаква публикуването на индекса Empire State, които отчита производствената активност в щата Ню Йорк.

Във втория ден на седмицата в Нова Зеландия се очакват официалните данни за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация. Австралийската централна банка от своя страна ще публикува протокола от последното си заседание, който ще даде сигнал за бъдещите планове на централните банкери за монетарната политика.

Във Великобритания ще бъдат оповестени официалните данни за инфлацията на потребителските цени, както и доклада за инфлацията на цените на производител.

Базираният в Манхайм Център за европейски икономически изследвания (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung – ZEW) ще оповести своето изследване на икономическите настроения в Германия – водещ индикатор за икономическото здраве, както и данните за икономическите нагласи в еврозоната.

В еврозоната се очакват данните за инфлацията на потребителските цени. В САЩ пък ще бъде публикувани статистическите данни за инфлацията на потребителските цени и индустриалното производство.

В сряда Японската централна банка ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарната политика. В Обединеното кралство пък се очакват данните за равнището на безработица, както и тези за средните доходи.

Експертите от ZEW ще представят своя доклад за икономическите очаквания в Швейцария.

Канадската централна банка ще обяви решението си за основния лихвен процент в страната, като се очаква и официално изявление от гуверньора Стивън Полоз.

В САЩ ще бъдат обявени официални данни за разрешителните за строителство – водещ индикатор за бъдещата активност в сектора, както и данните за пазара на жилища.

В четвъртък инвеститорите очакват правителствените данни за продажбите на дребно във Великобритания. В еврозоната пък Испания и Франция ще проведат търгове за 10-годишните си държавни облигации.

Канадските власти ще оповестят статистическите данни за продажбите на едро – водещ индикатор за потребителските разходи. В САЩ пък ще бъде публикуван седмичния правителствен доклад за първоначалните молби за безработица.

В последния ден от седмицата германските власти ще представят официалните данни за инфлацията на цените на производител. Канада пък ще оповести правителствената статистика за инфлацията на потребителските цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *