Инвеститори в акции и облигации могат да си върнат платени данъци върху дивиденти от целия свят

ЕЛАНА Трейдинг сключи партньорско споразумение с водещия глобален данъчен консултант Globe Tax за предоставяне на достъп за български инвеститори до услугата му по възстановяване на платени данъци върху дивиденти на притежателите на акции, облигации и депозитарни разписки (ADR, GDR, IDR), търгувани в платформатаELANA Global Trader. Услугата не се отнася до дивиденти по договори за разлика и други финансови инструменти.

Може да се възстановят платени данъци върху дивиденти във всички държави в света без САЩ, където България има споразумение за избягване на данъчно облагане. Връщането на платени суми е възможно, ако те са надвишили дължимите 5% според българското законодателство.

Globe Tax организира връщане на суми и за предишни периоди, като срокът може да е от 2 до 5 години назад, в зависимост от конкретните данъчни условия в съответната държава.

Услугата на Globe Tax може да се ползва както от физически лица, така от институционални инвеститори (пенсионни фондове, взаимни фондове и др.), като е необходимо те да имат договор с ЕЛАНА Трейдинг за платформатаELANA Global Trader.

Физическите лица заплащат такса за Globe Tax от 20% върху възстановената сума или минимум 50 щатски долара, а за юридическите лица тя е 35% при същия минимум. Може да има различни условия в зависимост от данъчното законодателство в съответната страна. При невъзстановяване на суми не се заплаща никаква такса.

ЕЛАНА Трейдинг координира достъпа да услугата, като се заплащат само разходите по изпращане на документите в размер на минимум 20 лв.

Инвеститорите не губят никакво време, те само подписват съответните документи и получават възстановените суми, от които се удържат таксите на данъчния консултант, директно в сметката си за търговия вELANA Global Trader.

Настоящите клиенти на ЕЛАНА Трейдинг могат да ползват услугата на Globe Tax като подпишат анекс към договора си за търговия сELANA Global Trader.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *