Инвестиционните посредници искат да върнат доверието към капиталовия пазар

Необходимостта от законодателни промени с цел повишаване на доверието към капиталовия пазар, режима на публично предлагане на облигации и защита на миноритарните акционери в публичните дружества, обсъдиха представителите на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници на редовното годишно Общо събрание, проведено вчера.

Избран беше нов Управителен съвет на асоциацията с тригодишен мандат, състоящ се от ИП „БенчМерк Финанс“ АД, ИП „Бета Корп“ АД, ИП „Еврофинанс“ АД, ИП „Елана Трейдинг“ АД, ИП „Капман“ АД, „ИП „Карол“ ЕАД и ИП „Първа финансова брокерска къща“ ООД.

За председател на управителния съвет беше избран Любомир Бояджиев, изпълнителен директор на ИП „БенчМерк Финанс“ АД. А Атанас Бойчев, председател на Съвета на директорите на “Бета Корп“ АД, стана председател на Комисията по етика към асоциацията.

Инвестиционните посредници дискутираха режима на дистанционно сключване на сделки, пресичане на дейността на нелицензирани брокери, необходимостта от отразяване на спецификата на по-малките пазари при изработка на актовете на европейското законодателство.

Решено беше асоциацията да организира публични дискусии по теми, свързани с оптимизиране функционирането на капиталовия пазар в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *