Индексите на БФБ не намериха посока в началото на седмицата

Проведените избори за Европейски парламент и резултатите от тях не се отразиха значително на Българската фондова борса. Общият оборот на регулирания пазар е 8.2 млн. лева, но по-голямата част от тях беше формирана в сегмента за облигации. Активността на инвеститорите остава ниска, като сключените сделки с акции бяха на стойност от едва 800 хил. лева.

Индексите на родния пазар записват разнопосочни резултати в рамките на половин процент. Акциите на производителя на електроинструменти Спарки елтос днес записват сериозен срив от 20.39%, който идва след излизането на негативните финансови резултати на дружеството за първото тримесечие на годината.

На водещо място в търговията застава Медика АД, чиято пазарна оценка се увеличава с 3.23% до ниво от 3.20 лева за една акция. Ръстове между 1 и 2% записват М+С хидравлик и Трейс груп холд АД.

Слаби понижения до 1% отчитат Фонд за недвижими имоти БГ АДСИЦ , Софарма Трейдинг АД , Софарма имоти АДСИЦ , Корпоративна търговска банка и Адванс Терафонд АДСИЦ.

В сегмента за компенсаторни инструменти земеделските бонове леко поскъпнаха до цена от 62.7 стотинки за лев номинал, а компенсаторните записи остават на ниво от 60 стотинки за един брой. Силните резултати и рекордните стойности на международните борси от края на мината седмица се пренесоха и в тази, като основните индекси на азиатските и европейските борси записват повишения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *