Индийският бизнес иска въздушна връзка София – Делхи

Индийски бизнесмени настояват да се открие директна въздушна връзка между София и Делхи
Директните полети, най-малкото два пъти в седмица, са необходими за развитието на туризма и търговските връзки между България и Индия.
Искането е изразено по време на срещите на външния министър Ивайло Калфин в рамките на посещението му в Индия.
„Българската икономика в условията на световната финансова криза – възможности за бизнес и инвестиции в България“ презентира външният министър Ивайло Калфин.
Днес министър Калфин се срещна с представители на Федерацията на индийските търговско-промишлени палати, учредена през 1927 г., по идея на Махатма Ганди.
В палатата членуват над 250 000 фирми, които осигуряват работа на над 20 млн. души. На срещата присъстваха над 70 индийски бизнесмени, собственици на едни от най-големите индийски компании в Азия, в различни сектори на търговията, промишлеността и информационните технологии.
След като бяха запознати с инвестиционния климат в България, мнозина от индийските бизнесмени декларираха, че страната ни е следващата дестинация в бизнеса им.
Интересът е насочен към възможно сътрудничество в областта на преработката на хранителни продукти, земеделски технологии, фармацевтика и газоразпределение.
По време на официалното си посещение в Индия министър Ивайло Калфин посети училище „Георги Стойков Раковски“ в Делхи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *