Инж. Н. Добрев: Най-добрите възможности за реализацията на един специалист са в неговата страна

Първият инвестиран милион за мен беше много важен. Не спечелен, а инвестиран, което значи, че съм работил за развитието, а то става само с инвестиции.Това каза за предаването „Хоризонт за вас“инж. Никола Добрев- новият Мистър Икономика за 2015 г., шеф на Надзорния съвет на Комбината за цветни метали край Пловдив и председател на Съвета на директорите на КЦМ-2000.

За прехода нямаше писана теория, докато за много други неща има изписани книги, но за прехода от планова икономика към пазарно-ориентирана и в политически и социален план – няма теория. Има опит-грешка, бой и работа, докато се стигне до резултата.

Според инж. Добрев най-добрите възможности един специалист да се реализира са в неговата страна: Никога не съм съжалявал, че съм в България. Винаги съм бил доволен, че съм тук, че имам приятели, хора, на които съм се доверил, с които вървим напред и се развиваме. Бих посъветвал никой българин да не съжалява, че е в България, защото само тук е мястото, където можем да се реализираме и да направим България по-хубава държава.

Когато се касае за национални и социални каузи, и аз виждам, че обществото се нуждае от тях, аз съм помагал и продължавам да помагам, каза още инж. Добрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *