Интерлийз ще затвърди лидерството като ОББ Интерлийз

Интерлийз – известната лизингова компания у нас, вече обяви в навечерието на 2018-та година, че променя името си на ОББ Интерлийз като част от плановете си за развитие чрез кръстосани продажби с третата най-голяма банка у нас – Обединена българска банка /ОББ/.

Новината дойде половин година, след като белгийската финансова група KBC Груп придоби ОББ, дъщерните ѝ дружества и Интерлийз. В следващите три години ОББ Интерлийз планира да увеличи продажбите си тройно, а клиентите си – двойно. Компанията заявява, че ще се цели в лидерска позиция номер 1 на пазара от място номер 3, където се намира в момента с пазарен дял около 10%. Дългосрочната ѝ цел е да увеличи пазарния си дял на 20% до 2020 г. – колкото е заемала последно от пазара през 2011 г.

Рудолф Кипта, главен изпълнителен директор на ОББ Интерлийз, обясни, че финансовата криза се е отразила в спад на бизнеса на компанията, но позициите ѝ са все още силни. Според него амбициозните планове на белгийския мениджмънт ще изведат отново дружеството до челното място.

Целта ни е 20% от бизнеса на ОББ Интерлийз да бъде резултат от кръстосани продажби с дружествата на KBC Груп в България. Работим по промяна на продажбения модел от пасивно към активно управление на връзките с клиенти, както в София, така и в страната. Много силно свързан с нашия бизнес е застраховането и затова целим да увеличим взаимодействието си с ДЗИ, които също са част от семейството на KBC Груп. В бъдеще целим ДЗИ да има дял от 50% при застраховането на лизинговия портфейл, като в същото време поддържаме взаимоотношенията и с останалите си партньори“, обясни г-н Кипта.

Стратегически фокус на ОББ Интерлийз ще бъдат бизнес клиентите, които и до момента формират около 60% от портфейла на дружеството. Зад тези планове стои и фактът, че ОББ е на второ място в бизнес сегмента на банковия сектор в България.

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *