Интернет домейнът BTC.com бе продаден за 1,1 млн. долара

Интернет домейнът BTC.com смени своя притежател за сумата от 1,1 млн. долара, предава CoinDesk.

Порталът e продаден на експертите в „добива“ на биткойни GAWMiners. Сделката e осъществена лично от главния изпълнителен директор на компанията Джош Гарза.

GAWMiners е един от най-големите доставчици на хардуер за „добив“ на дигитални парични знаци. Базираната в Кънектикът фирма продава широка гама от джаджи, включително хардуер от Bitmain, Gridseed, Innosilicon, Rock Miner, SilveFish, както и машини от своята марка.

За момента не е ясно какво смятат да правят с новопридобития домейн Гарза и неговите колеги. Попадайки на сайта обаче, виждаме, че „нещо невероятно се задава“.

Продажбата на BTC.com е поредната в поредицата от скорошни придобивания на ключови интернет домейни. Новината още веднъж илюстрира многото възможности, които дигиталното парично средство предоставя за брокерите и инвеститорите.

През февруари предприемачът от Остин, Тексас, Нико Йоунтс съобщи, че е продал BitcoinWallet.com за сумата от 250 000 долара. През юли пък бившият главен изпълнителен директор на Mt Gox Марк Карпелес обяви търга на Bitcoins.com като част от усилията си за предоставяне на помощ на онези, които загубиха парите си във вече фалиралата платформа. Съд в Сиатъл обаче блокира продажбата и впоследствие търгът бе отменен.

Освен възможност за инвестиция свързаните с дигиталната валута домейни предлагат на купувачите шанс да привлекат интереса на потребителите с лесни за използване URL адреси.

През април Blockchain.info подписа 5-годишен договор за управление на Bitcoin.com, който преди това бе използван от Coinbase за привличането на клиенти.

От Blockchain посочиха, че ще използват домейна, за да достигнат до масовите потребители. За момента компанията използва сайта като платформа за обучение на начинаещите любители в сферата на криптовалутите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *