Интернет побеждава вестниците и телевизията

Интернет сайтовете се превърнаха в основния източник на информация в САЩ, като изпревариха телевизиите и на практика притиснаха в ъгъла печатните издания, съобщава The Washington Examiner, цитиран отdarikfinance.bg.

Проучване за разпространението на 125-те най-популярни списания в Съединените щати, сочи свиване на аудиторията им с 11.4% само през първата половина на тази година, след понижение с 14.2% през втората половина на 2014 г.

Негативната тенденция е резултат от факта, че дигиталните източници на новини печелят популярност и сега са начело в САЩ и то не само сред младите потребители.

В доклада за дигиталните медии през 2015 г. на ИнститутаReutersсе посочва, че за 43% от американците основен източник на новини са онлайн източници, а телевизията, която десетилетия беше начело, изостава и се радва на вниманието на 40% от потребителите.

В проучването е отбелязано също така, че „печатаните вестници“ са на последно място като източник на информация, изоставайки дори от социалните мрежи.

За да вървят в крак с тенденцията доста новинарски организации пренасочиха вниманието си към цифрови платформи, вкл.The Wall Street Journal, The Washington Postи т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *