Интернет потребителите вече са над 1 млрд. души

Броят на хората по света, които използват интернет, е надминал 1 млрд. души през декември, показва проучване на уникалните посещения в глобалната мрежа на института за интернет измервания comScore.
Общо 41,3% от посещенията са били направени от региона на Тихоокеанска Азия.
Изследването е съставено на базата на данни за интернет потреблението на хора над 15-годишна възраст, които са били онлайн от вкъщи или от работното си място през последния месец на миналата година.Данните не включват достъпа от обществени компютри (например от интернет клубове) или от мобилни устройства.
Европейските потребители са втората най-голяма група с дял от общия брой от 28%. Делът на американските е 18,4%.
А докато Латинска Америка има дял от едва 7,4%, то тя е сред регионите, които заслужават да бъдат внимателно наблюдавани заради потенциала си за растеж, смятат от comScore.
Страната с най-много интернет потребители в светае Китай (179 млн. души), сочат данните. От държавната агенция за интернет технологии в Китай CNNIC този месец съобщиха, че общият брой на интернет потребителите (вкл. обществения трафик и достъпа през мобилни устройства) в страната се е увеличил с почти 42% през 2008 г. до 298 млн.

На второ място по брой на интернет потребителите са САЩ със 163 млн. Трета се нарежда Япония с 59 млн., а след нея са Германия и Великобритания с по 36 млн. Следват ги Франция (34 млн.), Италия (20 млн.) и Испания (18 млн.).
По данни на изследователската компания Netcraft броят на сайтовете в света към края на миналата година пък е бил общо 186,7 млн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *