Испания упорито отрича нуждата от незабавна помощ

Според пазарни анализатори до дни Испания може да поиска помощ, за да стабилизира публичните си финанси, но европейски представителите заявиха, че ключовите играчи са далече от постигането на споразумение.
Спирачката са условията, коментира Би Би Си.
Мадрид не иска да приеме нови мерки за съкращения, наложени от ЕС и МВФ. Испанското правителство търси гаранции за това, че ако поиска спасяване, то бюджетът, приет през миналата седмица, ще бъде задоволителен. В Брюксел смятат, че Испания е направила достатъчно.
Рахой е известен с това, че не разкрива до последно своите карти…
Иначе медийните спекулации сочат, че испанското правителство още този уикенд ще поиска помощ от партньорите си в еврозоната.
Брюксел е в позиция да се справи с четвъртото пълномащабно спасяване в еврозоната, ако бъде помолен. Еврокомисарят по икономическите въпроси Оли Рен вече декларира, че лидерите на Европа са готови да действат.
Докато страната е на кръстопът, безработицата продължава да расте стремглаво.
Броят на безработните в Испания се е увеличил с 1,7% за месец и е достигнал 4,7 милиона души през септември, сочат данните на испанското министерство на труда, които бяха разпространени във вторник.
От септември миналата година испанците, останали без работа, са се увеличили с 11,3%.
През септември 2012 година най-много се е увеличил броят на безработните в сектора на услугите – със 85 713 души. В същото време лек е отчетен лек спад на безработицата в земеделието и строителството.
Правителството очаква ниво на безработицата от 24,6% в края на 2012 година и от 23,3% през 2013 година.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *