Истанбул може да наддава за БФБ

 
Това коментира пред DarikFinance Ибрахим Турхан – председател на борда и изпълнителен директор на Истанбулската фондова борса.
На този етап обаче е рано да се каже категорично дали ще участваме в надпреварата за българската борса, тъй като трябва да се проучи внимателно доколко ще се сработят двете борси и какви ще са предимствата за нас, допълни Турхан.
За нас е важно да има повече турски компании, които да оперират на дадения пазар. Ние сме добри съседи и съм убеден съм, че в следващите няколко години ще видим повече турски компании да на българския пазар, каза още изпълнителният директор на Истанбулската борса.
Приватизацията на държавния дял от БФБ е на финалната права. В момента работим и по създаването на връзка с Виена, коментира изпълнителният директор на БФБ Васил Големански.
Според него тези стъпки ще допринесат за подобряване на показателите на борсата и ще направят българския пазар по-атрактивен.
Ибрахим Турхан беше специален гост на 18-та годишна асамблея на Федерацията на евро-азиатските фондови борси.
Изключително сме доволни, че БФБ има възможност да вземе толкова активно участие и да организира провеждането на годишното общо събрание на федерацията, заяви Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ.
Вярваме, че съвместните проекти са от особено значение в условията на криза, улесняват международния поток на капитали и повишават икономическата значимост на отделните региони във федерацията, каза още Такев.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *