Италиански предприемачи искат да инвестират в селското ни стопанствово

Предприемачи от Италия са силно заинтересувани да инвестират в България в производството на вино, зърно, зеленчуци, плодове, млечни продукти, в проекти за изграждане на биоагропаркове и животновъдството. “Много от тези предприемачи вече осъществиханови италиански инвестициив българското земеделие и хранително-вкусова промишленост”, заяви зам.-министърът на земеделието Бюрхан Абазов на форума „Програма за развитие на селските райони 2014-2020: Релеф, качество, заетост”, който се проведе по време на Изложението на селските райони на Тоскана във Флоренция.

Зам.-министър Абазов подчерта, че страната ни е заинтересована не само отдвустранната търговиясъс земеделски и хранителни стоки, но и от привличането нанови италиански инвестициив българското земеделие. Той изтъкна предимствата на България – благоприятно географско положение и климат, икономически опит, традиции в производството на качествени вина, преработката на мляко, плодове и зеленчуци и добри предпоставки за развитие на биологично земеделие. Българското правителство и Министерството на земеделието и храните са готови да оказват съдействие и да насърчават всички инициативи инови италиански инвестициикакто в земеделието, така и в сферата на преработката на храни, увери Абазов.

България за пръв път със свой щанд на аграрното изложение в Тоскана

„Изложение на селските райони на Тоскана 2013 г.” се провежда за трети път във Флоренция и обединява секторите лозарство и винарство, зърнени култури, животновъдство, лов, градинарство, аквакултури, горско стопанство и производство на зехтин. За пръв път България участва с щанд, на който са изложени български вина, традиционни млечни и месни продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *