Италианци правят в Аксаково завод за сметопочистваща техника

На предстоящата среща на Асоциацията на българските черноморски общини (АБЧО) в курорта Златни пясъци ще присъстват и представители на бизнеса от община Пординоне, Северна Италия, които имат интерес да инвестират в региона, съобщиха от асоциацията.
Италианците са в готовност да поставят началото на изграждане на завод за сметопочистваща техника в района на новата бизнес-зона в Аксаково – между селата Игнатиево и Слънчево. Представители на инвеститора ще подарят на община Аксаково две машини от вида, който ще произвеждат в бъдещата си фабрика край града.
В срещата ще се включат и представители на община Чезена, Италия, които пък заявили интерес към бъдещи действия по побратимяване с община Аксаково. Срещата на АБЧО ще се състои на 29 август, събота, а на нея ще бъдат представени проекти за побратимяване на община Балчик с каталунската община Камбрилас и норвежката Овре Екер.
Разработен е и проект на община Аксаково за побратимяване с австрийската община Херцогенбург и каталунската Игуалада, с която градът вече има подписано намерение за побратимяване от миналата есен.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *