Италия навлезе в цесия, рекорден спад на БВП на Испания

Подобно на Франция, Италия също навлезе в икономическа рецесия през първото тримесечие, след като БВП на страната отбеляза рекорден спад поради наложената стриктна карантина заради коронавирусната пандемия, показват предварителни данни на официалната статистика Istat.Италия навлезе в цесия, рекорден спад на БВП на Испания.

Брутният вътрешен продукт спадна с цели 4,7% през първите три месеца на годината спрямо последното тримесечие на предходната година, когато БВП се сви с 0,3%. Това представлява рекорден спад на италианската икономика откакто Istat разполага с този тип от 1995г. насам.

По този начин икономиката на Апенините официално влезе в техническа рецесия, тъй като БВП се сви за две поредни тримесечия, информира bnr.bg .

Италия и Испания са напът да удължат ограничителните мерки ...

На годишна база БВП на Италия спадна с 4,8% през периода януари – март, след като в края на 2019г. нарасна с едва 0,1 на сто.Италия навлезе в цесия, рекорден спад на БВП на Испания.

Италия е една от най-засегнатите от коронавирусната пандемия икономики. С оглед на това, от официалната статистическа служба отбелязаха, че действащата в страната карантина е възпрепятствала събирането на икономическите данни.

Испания отпуска 200 млрд. евро за борба с коронавируса - Свят ...

Испанската икономика, която е също една от най-силното засегнатите от пандемията Covid-19, се сви с рекордно в историята темпо през първото тримесечие, показаха данни на статистическото бюро INE.

Брутният вътрешен продукт се понижи с цели 5,2% спрямо четвъртото тримесечие на предходната година, когато БВП на Испания се повиши с 0,4 на сто. Това представлява рекордно свиване на испанската икономика на тримесечна база.

Правителствата в Италия и Испания търсят начини за справяне с ...

На годишна база икономиката се понижи с 4,1%, след като през четвъртото тримесечие нарасна с 1.8%.

Крайните потребителски разходи паднаха през първото тримесечие с 5,1%, а брутното образуване на основен капитал се понижи с 5,8%. Испанският внос и износ се свиха с по 8,4%.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *