Италия – поредният скандал с българско участие

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Над 20 хиляди фалшификати

Италианските власти разбиха българо-италианска мрежа за производство на фалшиви маркови обувки. Финансовата полиция конфискува рекордно количество фалшификати, информира Антоанета Николова от Рим.

Осем фирми в България и Италия се разследват за производство на фалшиви продукти. Българо-италианската организация е произвеждала перфектни копия на модните скъпи спортни обувки „Hogan“. Средната цена на чифт е 240 евро. Фалшивата продукция била предназначена за магазините, предлагащи модели от изминали години, където се продавали като оригинал на половин цена.

Рекордно количество фалшификати
Финансовата полиция е засекла поне3 хиляди чифта обувки, готови за продажба, и още 20 хиляди – подготвени за обработка. Конфискуваното количествостока е рекордно. Освен обувките в складове вград Анкона са намерени машини за отпечатване на марката вържу кожата, както и печати за кодоветепо кутията на продукта.
Фалшивитемаркови обувкибили изработени с нискокачествена кожа и само с едно ниво подметка. Оригиналните сеправят от многократно обработена мека и здрава кожас поне две нива на подметката. Експерти проучват и токсичността на оцветителите и препаратите заомекотяване на кожата.
Строг полицейски контрол
Престижът на качествената италианска обувка се дължи именно на прецизно и детайлно изпълнение. Търговията с висококачествени облекла и обувки е една от на-важните за италианската икономика. Държавата и производителите залагат силно наимиджа и съответно прилагат постоянен полицейски контрол на продажбите.
Разбитата българо-италианскамрежа била разпространила производството на ментета на територията на италианската област Марке и България. Не се посочва до момента кои са замесените български фабрики и работилници, но се знае, че са поне две.

Антоанета Николова, Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *