И зърнопроизводителите поискаха оставката на Дянков

Като причина за искането е отказът на министъра от подписа му под финансовата рамка за сектор „Земеделие“, която е била подписана 20 дни преди изборите. Промяната в позицията е станал днес по време на заседание на парламентарната комисия по земеделие и гори, става ясно от информацията.
Припомняме ви, че вчера от НАЗ обявиха бездрочни национални протестни действия заради орязаните средства за земеделие в Бюджет 2012.
„Надявам се, че зърнопроизводителите са достатъчно разумни да не стачкуват и да не блокират страната“. По този начин Дянков коментира намерението на браншовата организация да блокира пътища с трактори и друга земеделска техника. Той допълни, че ако фермерите протестират, “ тези пари, които сега им се дават от бюджета, лесно могат да бъдат преразпределени към другите сектори“.
Премиерът Борисов е попитан дали и останалите държавници, подписали споразуменията със сектора, се отказват от отговорните си подписи. Сред останалите въпроси са: Г-н премиер, ще продължи ли линията на съзнателно пренебрежение и ощетяване на сектора земеделие? Ще се докаже ли отговорното държавническо мислене с изпълнение на подписаните договорености?

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *