И Пловдивският панаир реагира антикризисно

Ценови отстъпки и специални рекламни пакетиза фирмите изложители на Международния технически панаир, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври 2009 г. в Пловдив,обещават организаторите на събитието,съобщиха от там.
От 10% до 35% е намалението за наемане на изложбени площи в замисимост от техния размер. Промоционалните предложенияще помогнат нафирмите да се представят добре, въпреки кризата и налаганите от нея ограничения на разходите.
Предвидени са и бонуси за участие в прояви на Международен панаир Пловдив като жест към постоянни клиенти, 5% намаление носи предварителното плащане до 30 юни, а от 1 до 31 юли – 3%.
За да могат изложителите да използват пълноценно възможностите за презентиране чрез медиите на Международен панаир Пловдив, са разработени специални рекламни предложения. Пълният пакет предвижда комбинация от карета и клипове в панаирния каталог, вестник “Новият глас“, телевизия “Евроком България“, ЛЕД-екраните в панаирния комплекс и винил на рекламните площи в него. На фирмите се предоставя отстъпка в размер 30% от цялата стойност на услугите. Частичните рекламни пакети дават гъвкави схеми за комбиниране на отделните медии и носят отстъпки от 10% до 15%.
Предвидени са улеснения и при настаняването в хотела на панаира – “Санкт Петербург“. За първи път се предлага ежедневен безплатен трансфер от него до изложбения център.
По време на Есенния панаир унгарски фирми ще търсят български партньори в областта на инвестициите, енергетиката, средните и малки предприятия, разработване на европейски проекти, разкриха още от ръководството.
Тази година Унгария е страна партньор на изложението за инвестиционни стоки и технологии, което е водещо в Югоизточна Европа.
Въпреки кризата, интересът на унгарските фирми към бизнес в чужбина не е намалял и те се ориентират предимно към държави от региона. Страната е надевето място по инвестиции в България с обем по 900-950 млн. евро през последните две години. Над 900 милиона евро е стокооборотът между двете държави през 2008 година.
Унгарски фирми имат участие в областта на финансите, мобилните технологии и опаковъчните материали. Сред по-големите компании са MKB Bank, Видеотон и GPV.
Очаква се засилено присъствие в сферата на инфраструктура, логистика, опазване на околната среда, търговия с дрехи, обувки, храни, сочат прогнози на унгарското посолство в София.
Унгарските фирми могат да бъдат полезни на българските при стартиране на общи проекти за финансиране от ЕС, тъй като Унгария е натрето място сред всички страни членки по усвояване на еврофондовете през периода 2004-2006 г. като е успяла да вземе 87% от финансовата рамка. Поради тази причина се очаква засилено присъствие на унгарски компании на предстоящия Международен технически панаир в Пловдив.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *