И рекламният бизнес стъпи на БФБ

„Билборд“ АД е първата компания от българския рекламен бранш, която ще листне акциите си на Българската фондова борса. Лидерът в дигиталния печат у нас ще реализира първично публично предлагане от 5-ти до 7-ми декември 2007 г.

Ще бъдат предложени 1 500 000 броя акции, а емисионната (продажната) цена на новите акции ще бъде определена по метода „бук-билдинг“ като очаквания ценови диапазон е 5,50 лв. – 7,50 лв. Мениджър на емисията е Първа Финансова брокерска къща.

„Билборд“ АД е водещата компания в широкоформатния печат у нас. Дружеството разполага с най-съвременно оборудваната печатница на Балканския полуостров. Със стратегията си да инвестира изцяло в нови и модерни технологии, компанията е неоспорим лидер по качество на продуктите, които изработва.

Освен в областта на широкоформатния печат „Билборд“ АД развива много успешен бизнес и в офсетовия печат чрез дъщерното дружество „Дедракс“. В тази дейност стратегията на компанията също е да предлага качество без конкуренция, благодарение на инвестиции в най-модерната техника у нас.

Мощни пазарни предимства на дружеството са възможността за печат във всички познати формати и в много кратки срокове както и пълната гама от довършителни операции, която не се предлага от нито една от останалите компании на пазара.

Друга печеливша част от групата „Билборд“ АД е и дъщерното дружество „Моушън артс“, изградило рекламната мрежа в столичното метро. Компанията управлява рекламните площи в метрото под наложената търговска марка „Метрореклама“.

„Моушън артс“ е пионер и в нов сегмент от рекламния бизнес със сериозен потенциал за развитие – интериорната реклама в големи търговски вериги, една от които е Билла.

„Билборд“ АД ще използва набраните в рамките на първичното публично предлагане средства, за да финансира своята инвестиционна програма.

Основна цел на компанията е, вотговор на нарасналите потребности на бурно развиващия се рекламен пазар у нас, да увеличи производствения капацитет на своите дъщерните дружества и по този начин да осигури чувствителен ръст в продажбите на групата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *