И Dell посяга към биткойна

Компютърният гигант Dell ще започне да приема плащания за своя хардуер, софтуер и други продукти във виртуална валута биткойн, предава The Hill, позовавайки се на съобщение от компанията.

Базираното в Тексас дружество предприе стъпка по осъществяване на съвместна дейност с Coinbase. По този начин криптовалутата направи още една голяма крачка сред големите корпорации.

~“Битконът е нова опция за разплащане, предназначена да предложи още по-голяма гъвкавост за клиентите. Плащанията в дигиталната валута могат да бъдат направени лесно от всяка точка на света и предлагат по-ниски трансакционни разходи“, посочиха от Dell.

В допълнение от Dell изтъкнаха, че използващите алтернативното парично средство имат „пълен контрол над своите биткойни“ и че „биткойн сметката не е обвързана с никакви финансови институции, не може да бъдат замразена и предоставя по-ниски трансакционни такси“.

Като част от промоцията, компанията предлага отстъпва в размер на 10 на сто за клиентите, извършващи заплащанията в биткойни.

Алтернативното парично средство съществува само онлайн, но може да се обменя за други валути, стоки и активи сред все по-голям брой търговски обекти по света. Освен Dell, друга голяма компания, която обяви наскоро, че ще приема плащания в криптовалутата, бе DISH Network.

Въпреки бързото разрастващата се популярност на биткойна през последните години някои критици се опасяват, че анонимният характер на паричното средство го прави твърде лесно за използване с нерегламентирани цели. Сред основните опасения е и сигурността, която бе сериозно засегната около рухването на базираната в Япония платформа Mt Gox

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *