И Hertz страда от кампаниите по изтеглянето на автомобили от пазара

Компанията за отдаване на автомобили под наем Hertz прогнозира по-слаби финансови резултати за тази година, съобщи Bloomberg. Сред посочените причини са изтеглянето на автомобили заради открити дефекти, от което всъщност страда цялата автомобилна индустрия в САЩ.

По данни на Агенцията по безопасност на транспорта от началото на тази година автомобилните компании са изтеглили от пазара 44 млн. автомобила след открити различни технически дефекти. Своеобразен лидер в това отношение е GM, който през тази година има 25 млн. изтеглени автомобила досега.

Hertz отбелязва и по-високите от очакваното оперативни разходи, както и свитото търсене на автомобили под наем като причина за разминаването с първоначалните финансови прогнози.

Компанията не е инсталирала и компютърната система, която да позволи интегрирането на Dollar Thrifty Automotive Group, закупена още през 2012 година.

Признанията на компанията предизвикаха отлив на интереса към акциите й. В ранните следобедни часове акциите на компанията се търгуваха за 28,80 долара за брой или спад от почти 9 на сто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *