Кадафи настъпва отново

През нощта пристанището в размирния град Мисрата е обстрелвано, докато кораб с хуманитарна помощ се опитвал да достави провизии на доброволците, защитаващи града от армията, съобщава Ройтерс.
Това е ответната реакция на либийския лидер, който вчера загуби син и трима внуци при съюзническа акция. Режимът обяви това за „четвърти неуспешен опит за убийство на Кадафи“. Отхвърлени бяха версиите, че полковникът сам е инициирал атаката, за да дискредитира НАТО.
Ракетите принудили други два кораба да се оттеглят от пристанището, което се явява жизненоважно за бунтовниците от Мисрата, подложени на обсада от седмици. Либийската телевизия излъчи репортаж, в който се твърди, че армията е обстрелвала корал на НАТО, който щял да достави оръжие за превратаджиите.
„Обстрелването на пристанището е опустошително за нас, защото ще саботира хуманитарната помощ, която получаваме“, заяви говорител на бунтовниците срещу властта на Кадафи.
При сраженията в Мисрата, последната крепост на бунтовниците в източната част на страната, вече има хиляди цивилни жертви. Властите отричат да взимат невинни за мишени.
Междувременно в столицата Триполи фенове на Кадафи обстрелваха чужди посолства- британското и италианското посолство са разрушени и изгорени.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *