Кадафи опъва палатката си в Рим

Либийският държавен ръководител Муамар Кадафи пристига на историческо първо посещение в Италия, което се очаква дапродължи три дни.

Показателно е, че Муамар Кадафи идва на власт през 1969 г., а прави първото си посещение в Италия чак сега. През този период, за него „бе по-вероятно да отиде на Сатурн, отколкото да посети Рим“, красноречив бе либийският държавен вестник „Ал Джамахирия“.

Изданието коментира, че либийският лидер е бил непримирим в исканията си Италия да се извини за колониалния период, а пък тя е проявила смелост да каже най-накрая истината.

Италия и Либия сключиха през август миналата година споразумение, в съответствие с което Италия ще налее в Либия милиарди долари под формата на инвестиции и обезщетения за колониалното управление между 1911 и 1943 г. Договорът сложи край на дългогодишния спор между Рим и Триполи.

Кадафи ще има срещи с президента Джорджо Наполитано, премиера Силвио Берлускони и председателите на двете камари на парламента.

Верен на своя стил, Кадафи ще разпъне своята палатка в най-големия обществен парк в Рим „Вила Дория Памфили“, където и ще посреща своите гости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *