Казината очакват руснаци с дебели пачки

Букмейкъри прогнозират бум на руски туристи у нас заради ограниченията. Досега казината в Слънчев бряг бяха запазена територия за туристи от Израел. Много от тях пристигат още преди началото на сезона – края на март и април, с една единствена цел – да играят, разказаха експертите. Възможно е още това лято казината в курорта да се напълнят и с руснаци, смятат от бранша. В Слънчев бряг вече има раздвижване в тази посока, отбелязаха те.
За да се справят с кризата и за да привлекат клиенти, представителите на хазартния бизнес у нас увеличават коефициентите при залозите. В момента в повечето букмейкърски клубове са предприели увеличаване на коефициентите при спортните залози, коментираха букмейкъри. Същата тактика се предприема и в интернет сайтовете за хазарт. Предлагат се бонуси, каквито в последните години не е имало. На всеки 100 заложени евро сайтът прибавя още толкова към залога на играча, за да го задържи. Правят се опити за връщане на клиенти, които от 3 и повече месеца не са играли хазарт в интернет. Изпращат им се съобщения за бонуси, за да ги върнат в играта, разказаха експерти в бранша. Те отбелязаха, че сървърите на най-популярните сайтове у нас за спортни и други видове залози се намират в офшорни зони или в други страни.
Според неофициална статистика, интересът към залозите онлайн се увеличава. У нас около 3-4 процента от българите залагат в различни сайтове и игри, коментираха от бранша. Лесният достъп и регистрацията, която се прави до 2 минути, позволява на такива хора да се включат в залаганията още преди да са помислили. Необходима е дебитна или кредитна карта, хъс за игра и надежда за печалба. В 90 процента от случаите обаче се доказва правилото, че от хазарт не може да се забогатее, но може много да се загуби.
Световната криза определено се е отразила на ситуацията в букмейкърските клубове за спортни залагания. Около 5 процента от тези обекти в страната вече са затворили, тъй като от края на миналата година залозите са паднали 10 пъти, коментираха експертите. За оцеляването на бизнеса е необходима постоянна клиентела и сериозни играчи, които правят сериозни залози. В следствие на икономическата криза сериозните играчи обаче също са намалили парите за хазарт, отбелязаха букмейкъри.
У нас от две години се подготвя промяна в Закона за хазарта. Тя все още не се е случила, но идеята е игрите със залагания, включително и тези по интернет, да бъдат под строг регламент. Освен това дейността да се извършва след издаване на специален лиценз. А залаганията в интернет да се разрешават на фирми, чиито сървъри са разположени в България и които дават възможност за идентификация на играчите. Друго от предлаганите изисквания е кандидатът да е разработил букмейкърска мрежа в страната и да има лиценз за хазарт най-малко от три години.
Онлайн хазартът е забранен в седем страни-членки на ЕС, в останалите, сред които и България, е разрешен.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *