Какво можеш да си купиш за левче?

Ето какво можете да си купите с него:
Транспорт В София билетът за градския транспорт струва един лев. Така че можете да разгледате столицата, ако се качите на някое от превозните средства с по-дълъг маршрут.
Можете и да се разходите из центъра, като оставите колата на синя зона – за левче на час*.
Храни Един килограм праскови или два килограма тиквички** – такива плодове и зеленчуци можете да си позволите за левче. То ще ви стигне и за един хляб, кафе или кисело мляко.
Ако пестите от закуски, едва ли можете да скътате повече от лев на ден – защото приблизително толкова струват една баничка или кифла.
За желязната монета можете да получите още дъвки, вафла или шоколадов десерт, както и минерална вода от половин литър.
Детски свят Една разходка с детето днес ще ви струва много повече от лев. За толкова можете да си позволите един тур на клатещите се колички.
Можете да купите между три и пет близалки или пък един сладолед (от най-евтините). Два памперса също се вмъкват в бюджета от един лев.
На борсата Няколко лева все още са си пари на борсата. За един лев можете да се сдобиете с около 30 акции на Меком (0.03 ст.) и по една на Химимпорт (0.87 ст), Евроинс (0.87 ст.) и ЦКБ (0.70 ст.)*** При това ще ви останат и няколко стотинки ресто.
За лев можете да пратите и между 6 и 10 SMS-а – в зависимост от тарифния план и оператора, както и да си платите таксата при теглене от банкомат – при положение, че сте избрали такъв на чужда банка.
* Ако платите в брой. Изпращането на SMS е 1 лв., но без ДДС.
** По цени на едро.
*** В цената не се включват такси и комисионни.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *