КАКВО НЕ ЗНАЕМ ОЩЕ ЗА БИТКОЙНИТЕ

През 2014г., един биткойн струваше около 1100 лева. През 2015г средната цена на биткойн се въртеше около 700 лева.

Не е трудно човек да е в течение с ежедневните новости окол биткойните, но това понякога може да е объркващо, а дори и демотивиращо. На моменти може да се изгуби представа върху общата картина, за това е добре по-честичко да си припомняме какво ни кара да отделяме от времето и енергията си за едно от най-значимите открития на нашето време.

Не трябва да се оценява Биткойна по неговата моментна цена, а цената за 1 Биткойн е основното нещо, определящо колко струва, но не е единственото, което определя стойността му. Независимо от цената, не трябва да не забравяме, че Биткойн позволява да правим парични преводи където си поискаме по света и то почти за без пари.

Милиони души по света имат шанс да управляват собствени средства по един сигурен и стабилен начин, благодарение на Биткойн.

Независимо дали човек се занимава със стартъп проект, развива нещо свое върху блокчейна през свободното си време или просто информира хората за Биткойн технологията.

Преди всичко за да търгува човек с Биткойн, трябва да го познава във възможно най-голяма дълбочина. Също и неговото отражение в реалния свят. Може например да си топ програмист, но е хубаво да отделиш малко време и да научиш нещо полезно в сферата на финансите и икономиката.

От изключително значение е да се познават добре и правните въпроси. Изобщо има много аспекти, които заслужават нашето внимание. Може би на всички от нас се е налагало да обясняваме на свои приятели, колеги и роднини „какво е Биткойн“ и то не веднъж. Добре е всеки от нас да може да го обясни на кратко с възможно най-голяма яснота.

Разплащанията с биткойни са най-добрия начин да се засили Биткойн икономиката, като така се подпомагат и търговците, които допринасят за нейното развитие.

Разбира се, при разплащанията с Биткойн не трябва да забравяме основното правило: След добро пресмятане на рисковете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *