Какво ни очаква през седмицата?

В разгара на отпускарския сезон и тази седмица ще продължи слабата активност на родната борса. Парламентът също е във ваканция, но се очаква на извънредно заседание депутатите да прегласуват актуализацията на бюджета след ветото на президента Плевнелиев.

Днес по време на общо събрание на акционерите ще се приема отчетът за 2012-а г. на „СИИ Имоти” АДСИЦ-София, в сряда -на „КММ” АД, а в четвъртък ще се събират инвеститорите на „Гамакабел” АД-Смолян.

Във вторник НСИ ще публикува индекса на потребителските цени за юли, а в средата на работната седмица ще видим ранни данни за БВП на страната през второто тримесечие, както и статистика за работната сила. За четвъртък е предвиден доклада за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през втората четвърт на годината.

В края на седмицата от БНБ ще ни засипят с информация. В четвъртък се очаква статистиката за лизинговите дружества и инвестиционните фондове за юни, а на следващия ден – данни за дружества, специализирани в кредитиране. В последния ден от седмицата ще се публикуват още доклади за външнотърговската дейност през май, потокът от преки инвестиции в страната за юни, реалните ефективни валутни курсове, както и платежният баланс на страната за месец юни.

На международните пазари с особено внимание се следят всички икономически индикатори, които да подскажат излизането от рецесията в еврозоната и бъдещата парична политика на Фед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *