Какво ще променят мрежите от пето поколение (5G)

Мрежите от пето поколение (5G) ще развият значително личните развлекателни изживявания, ефективността на индустриите и бъдещите умни градове, е посланието на Ericsson на започващото тази седмица изложение за потребителска електроника CES 2017 в Лас Вегас.

Шведската компания ще покаже как 5G екосистемата дава възможност за иновации в нови сценарии на употреба и бизнес модели. Въздействието на 5G в ключови индустрии е темата на сесията с главния стратегически и технологичен директор на Ericsson Улф Евалдсон, заедно с партньори от SK Telecom и BMW.

„Иновацията се оценява въз основа на това колко хора могат да я споделят, използват и изпитат”, казва Улф Евалдсон. Развивайки своята тема „Превръщането на 5G в реалност”, Ericsson ще покаже на посетителите как мрежи, медии и ИТ работят заедно за подобряване на всекидневния ни начин на живот и работа.

На своя щанд Ericsson ще демонстрира над 30 нови и развиващи се технологии, вкл. интерактивни спортни изживявания с помощта на висококачествено видео за кола, виртуална реалност (VR) и добавена реалност (AR). Ще бъдат показани и примери за умни градове и превозни средства, по-ефективно и автоматизирано производство.

Ключовите аспекти от нашия живот, като например местоположение, околна среда, сигурност, заетост и персонализация, могат да се променят из основи, когато се поддържат от надеждни мрежи, иновативни технологии и медийни средства.

Новите възможности на 5G скоро ще бъдат внедрени от операторите, вкл. по-високи честоти, по-ниска латентност, по-голяма плътност, по-ниски енергийни изисквания, значително повишаване на сигурността, разпределение на мрежовите ресурси и IoT технологии.

„Единственият начин, по който ще стигнем до света на 5G, е чрез създаване на сценарии на употреба и осигуряване на реална стойност за потребителите и компаниите,” заключи технологичният директор на Ericsson.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *