Какво яде народният избраник?

Щипка сол, лъжичка червен пипер или кафена чашка олио – това е табу за нас, разказаха готвачите, работещи във ВИП кухнята. Всяка от съставките в дадена рецепта се мери от домакина. Така хем се спазват точно изискванията, хем се знае до грам какви и колко продукти се използват, за да няма спекулации.
Ястията се приготвят по рецептурника за заведенията за обществено хранене. Подбират се така, че да са подходящи за столово, а не за ресторантьорско хранене. Защото всичко се готви няколко часа по-рано, за да има време да се разнесе до столовете в двете сгради в специални хладилни бусове.
Кухнята е обща за сградите на Народното събрание и бившия Партиен дом. Тя се намира под президентството, а към нея има и ресторант със свободен достъп. За депутатите готвят около 15 души, предвождани от главен готвач. Те работят на две смени и всички са на щат към Народното събрание.
Започват работа в 4.30-5 ч. сутрин. Първо правят закуските, а след тях и обедното меню, което трябва да е готово до 11 ч.
Определя се седмица за седмица, за да се организира закупуването на пресни продукти всеки ден, разказаха от хранителния комплекс на Народното събрание.  Търси се балансът – всеки ден в менюто да има месни и постни супи и ястия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *