Как Facebook ще те накара да ползваш Messenger, без дори да имаш Facebook

Facebook позволява на потребители без акаунт да се регистрират в приложението Messenger само с телефонен номер, обяви в сряда социалната медия, като това е пореден ход за разширяване на обсега на апликацията и превръщането й в самостоятелна платформа, пише британският вестник „Телеграф“.

По-рано тази година Facebook отвори Messenger за разработване, а главният изпълнителен директор Марк Зъкърбърг заяви, че иска да свърже потребителите директно с търговци, ресторанти и други предприятия.

С последното обновление потребителите ще могат да избират опцията „Not on Facebook?“, когато отварят приложението. Тогава ще могат да се регистрират с името си, телефонен номер и снимка.

Мобилната услуга за съобщения, която има 600 милиона потребители, добави редица нови свойства в последните месеци, сред които игри и видео обаждания.

Социалната мрежа Facebook пък има 1.4 милиарда потребители.

„С този ъпдейт повече хора ще могат да се насладят на всички свойства, достъпни в Messenger, включително снимки, видео, групови чатове, гласово и видео обаждане, стикери и други. Всичко, от което се нуждаете, е телефонен номер“, заяви Луис Бовал от Facebook.

Към днешна дата опцията е достъпна в Канада, САЩ, Перу и Венецуела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *