Каландзопулос: Безконтролното харчене е най-лошото нещо в условията на избори

Експерти от Световната банка предупредиха, че безконтролното харчене на публични средства е най-лошото нещо, което може да се случи в условията на избори.

В интервю за БНР директорът за Централна Европа и Балтийските страни в Световната банка Орсалия Каландзопулос препоръча и на сегашното и на бъдещото българско правителство да продължат строгата фискална политика от последните години. Това е начинът България да преодолее негативните последици от световната финансова криза и да защити доходите на българите.

„Много неща съм видяла да се случват по време на избори, но най-лошото, което може да се случи е да се изпусне от контрол фискът и кабинетът да започне да харчи безконтролно публични средства. Това ще бъде трудно не само за настоящия кабинет, но и за всички бъдеща правителства.

Така че, ако трябва да дам един единствен съвет, той е дръжте фискалната дисциплина, която поддържате през последните няколко години. Това е от изключително значение за България, за да може страната ви да преодолее кризата по най-добрия възможен начин, да защитите валутата си и доходите на българите не само по време на изборния период, а и след това,“ препоръча Орсалия Каландзопулос.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *