Каталог на българския туризъм на румънския пазар

Община Балчик участва в пилотното издание на Каталог на българския туризъм, което ще бъде представено на пролетното туристическо изложение от 25 до 28 март в най-големия румънски панаирен център Ромекспо.
Проектът „Каталог на българския туризъм“ е насочен към румънските туристи и е по инициатива на Българо-румънската търговско промишлена палата (БРТПП). Целта е професионално представяне на България като атрактивна дестинация и популяризиране на българските туристически обекти. Каталогът е отговор на нарастващия интерес от страна на румънски туристи към България. Само през осемте месеца на миналата година 660 955 румънци са посетили нашата страна, което ги подрежда на първо място сред останалите чуждестранни туристи.
Изданието ще се разпространява чрез Асоциацията на румънските туристически агенции (ANAT), браншови сдружения, трансгранични бизнес центрове, регионални камари и туристически информационни центрове, както и чрез офиса на БРТПП в Букурещ. Каталогът ще се предлага безплатно в два варианта – печатен и електронен, а информацията в него ще е на румънски език.
Проектът ще продължи с изграждане на интернет страница, която ще служи като онлайн платформа за представяне на български туристически обекти в Румъния.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *