Кауфланд строи втори логистичен център за 10 млн. лв. в Раковски

Ангелина Христозова

С нови 10 000 квадратни метра разширява националния си логистичен център Кауфланд България. Складовата база е залепена до първата, която се намира в Индустриална зона Раковски. Площта й също както и на първата база е 10 000 квадратни метра. Строителството е поверено на пловдивската строителна киомпания Сиенит.

Обектът трябва да влезе в експлоатация през август тази година, заявиха от ръководството на Кауфланд. Те отказаха да съобщят в какъв размер е инвестицията, но обобщиха, че капиталовложенията във всеки един от филиалите на немската верига у нас възлиза на около 10 милиона лева.

В логистичния център се съхраняват пакетирани продукти с дълъг срок на годност. За плодовете и зеленчуците е изградена специална хладилна зала. От тук по график става зареждането на всички магазини на Кауфланд, което се извършва от спедиторски фирми.

Първият магазин на Кауфланд в България бе открит през март миналата година в Пловдив и стартът му доведе до фалити повечето от магазините в близост до хипермаркета. В момента германската верига строи магазини в Плевен, Перник, Монтана и втори филиал в Русе. Към днешна Кауфланд е изградил в страната 10 свои филиала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *