Кийосаки предупреждава: Ако САЩ загубят надмощие, очакват ни тежки последици

Според Робърт Кийосаки, САЩ бяха основният играч на световната финансова сцена, но сега други държави започват да заемат по-активна позиция. Той използва неотдавнашното икономическо споразумение между Китай и Франция за пример, в което двата народа се споразумяват за сътрудничество в различни сектори като транспорт, енергетика, култура, селско стопанство и наука.

За Кийосаки, решението на Франция да търгува в китайски юани вместо в щатски долари е от особена важност. Той предупреждава, че намаляването на икономическата мощ на САЩ може да доведе до сериозни случаи на хиперинфлация, диктатура и масови убийства. Това е, защото американският долар вече не е световна резервна валута.

Авторът смята, че семената за тези проблеми са посяти отдавна. То започва с подписването на САЩ на споразумението от Бретън Уудс през 1944 г., което задължава света да търгува в щатски долари. Кийосаки твърди, че това споразумение сега се разпада, защото САЩ е трябвало да напечатат квадрилиони долари, за да снабдят всички централни банки по света, поради проблема на Трифин.

Кийосаки вярва, че страните от БРИКС ще се обединят срещу САЩ и ще поискат да си върнат доларите, което може да предизвика хиперинфлация и може да доведе до появата на диктатори, които ще извършват масови убийства.

Отдавна Робърт Кийосаки препоръчва на хората да инвестират в алтернативни активи като злато, сребро и Bitcoin, за да се предпазят от инфлацията и да си запазят богатството. Тези активи могат да бъдат ликвидирани във всеки момент и не зависят от щатския долар.

Тези аргументи подчертават необходимостта да се обмислят алтернативни инвестиционни стратегии и политики в светлината на променящата се глобална икономическа динамика.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *