Кирил Арсов: ГЕРБ вдигнаха данъците в София

София /КРОСС/ „НДСВ гласува против вдигането на данъците в София. На сесията вчера СОС, с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ и „Атака“, прие решение за повишаване на местните данъци на софиянци, които живеят в ж.к. „Крива река“, ж. к. „Зона Б-5″, „Лозенец“, кв. „Банишора“, ж. к. „Зона Б-18″, района около Централна гара, кварталите „Драгалевци“, „Симеоново“, „Малинова долина“, „Княжево“, „Киноцентъра“, части от район „Дружба“. Собствениците на жилища в тези райони и квартали ще плащат по-висок данък сгради поради автоматичното повишаване на данъчните им оценки след днешното решение. Ще плащат и по-висока такса смет поради същата причина. Така ГЕРБ, с подкрепата на „Атака“, повиши индиректно данъците и таксите на около 100 000 софиянци, притежаващи апартаменти, къщи и бараки в тези райони“. Това се казва в изявление на Кирил Арсов – съветник от НДСВ в Софийския общински съвет.
Той продължава: „Не се повишиха данъците в „Банкя“, родното място на Бойко Борисов и в „Изгрев“, местоживеенето на Цветан Цветанов. Не се повишиха и данъците в районите, в които има имоти председателят на ГЕРБ – София Андрей Иванов. Не се повишиха и данъците на затворените и лъскави богаташки жилищни комплекси в полите на Витоша, в които живеят доста приятели на Росен Плевнелиев и на архитект Диков и са спонсори на ГЕРБ.
ГЕРБ презонира софийските райони без всякакви критерии. Направи го избирателно, спазвайки някакви партийни инструкции. Така и не стана ясно, например, защо ж. к. „Зона Б-5″ мина в първа, т. е. луксозна, зона, след като жизнената среда там е влошена през последните години. Единственото нещо, което СО е направила в квартала е да забрани паркирането по улиците „Одрин“ и „Партени Нишевски“, без да е осигурила алтернатива и сега се паркира в зелените площи. Не стана ясно защо районът около Централна гара от трета премина във втора зона, като за него и трета беше висока. Не стана ясно как е възможно само едни тесни улици като „Габрово“ и „Скопие“ да разделят първа от трета зона. При това новите и скъпи сгради по тези улици с магазини, ресторанти, банки и молове са построени от западната им страна, попадаща в трета зона.
Защо ГЕРБ погази обещанията си? Защо Фандъкова излъга избирателите си? Защо, защо, защо…? Много са въпросите, на които тепърва ще търсим отговорите, но едно е ясно. Думата на ГЕРБ не струва пукнат грош!
Софиянци следва сериозно да се замислят върху причините, докарали им днешната беда и да се вгледат по-внимателно в образите на Йорданка Фандъкова, архитект Диков и в самия Бойко Борисов. Сигурно има какво да открият за себе си“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *