Кирил Добрев: Обществото е заложник на войната между Б. Борисов и Ал. Петров от времето на ъндърграунда

София /КРОСС/ Обществото е заложник на войната между Бойко Борисов и Алексей Петров. Това заяви депутатът от „Коалиция за България” Кирил Добрев, член на парламентарната комисия за вътрешна сигурност, в предаването „Отпечатъци” по БТВ.
„В пространството напоследък върви терминът „война”. Битките са няколко. Има война между Бойко Борисов и Алексей Петров. Това са едни хора от миналото и една война от ъндърграунда. Няма как да направим обществото заложник на някакво чистене на лични сметки”, каза той.

Втората война, споредКирил Добрев, е войната на ГЕРБ срещу българското общество. „Няма как да обявиш от парламентарната трибуна, че докторите са убийци, нямам как да арестуваш тютюнопроизводителите и да мачкаш животновъдите – тези хора отстояват своите права. Замразяваш доходите до 2013 г., а през цялото време хранителните стоки поскъпват. Парното също поскъпва Нали намалихме цените на газа?”, каза левият депутат.

Според него шефът на митниците Ваньо Танов е достоен човек, но натискът срещу него е голям.
„Всяка втора цигара в България е контрабанда. Самият Танов призна, че близо 280 млн. лева са по-малко внесените акцизи само от „Булгартабак”. Самият Танов говори за контрабанда в размер на 1 млрд. евро. И тук битката е между МВР и митниците. И тук разказът, който отчасти е класифицирана информация, показва точно това – Ваньо Танов застава на пътя на контрабандата”, посочи Кирил Добрев:
„Попитахме го (по време на изслушването в комисията) кой иска да смени неговите заместници и той каза, че това са хора близки до Борисов. Сина на Ваньо Танов, който е едно обикновено момче, има разработка в МВР – той има изготвен психологически портрет, в него са описани маршрутите по които той се движи, има копие от ключа му от апартамента, подготвена е сглобка, според която да му бъдат хвърлени контрабандни цигари и наркотици. И Ваньо Танов просто да си подаде оставката”.
Според Добрев сценарият е осуетен, след като Танов е сезирал премиера.

Левият депутат е убеден, че няма съмнение в автентичността на публикуваните телефонни разговори. „Ясно е, че това което са казали е точно така. Изниква големият въпрос кой носи отговорност за всичко това, което се говори. А дали е излязло от ДАНС, кой го е извадил, това са подробности. Настроението в МВР и ДАНС е убийствено. Само мога да ви кажа, че 666 са уволнените служители – високо квалифицирани български офицери, унижени и изхвърлени от ДАНС, БОП и т.н.”, посочи той.

Прокуратурата се е превърнала в подчинена агенция към МВР, категоричен е Кирил Добрев: „Няма как прокурора да не знае за съдържанието на разговорите, а само да са го уведомили, че дисковете са унищожени. Те могат да изискват записите от мобилните оператори, ако имат такова желание”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *