Китайският пазар за вятърни турбини е на път да се превърне в най-големия в света

Китайската група Goldwind Science & Technology Ltd. е един от най-големите производители на вятърни турбини в света – крайъгълен камък за преживяващия бум бизнес за производство на чиста енергия, но почти не е позната извън границите на родината. Голдуинд се опитва да промени това, информира Асошиейтед прес.
В царевична нива в Минесота групата строи вятърна турбина, висока колкото 20-етажна сграда. Това е първият проект в САЩ, с който Голдуинд се надява да привлече други купувачи.
Китайският пазар за вятърни турбини е на път да се превърне в най-големия в света тази година, изпреварвайки американския, благодарение на правителствена кампания за насърчаване на използването на възобновяема енергия, за да се опази околната среда и да се ограничи нарастващото търсене на петрол и природен газ, внасяни от чужбина.
В момента най-големите китайски производители в сектора искат да навлязат на пазарите в САЩ, Европа и други държави. Западните доставчици могат да срещнат нова конкуренция, след като предлагащите по-евтини продукти китайски конкуренти търсят печалби от глобалните усилия за ограничаване на климатичните промени.
Китайските производители могат да получат подкрепа, ако държаните лидери се споразумеят за нови мерки за насърчаване на използването на чиста енергия на конференцията на ООН за климатичните промени в Копенхаген, която ще продължи до края на идната седмица.

Финанси
БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *