Китайски милиардер иска да направи най-голямата хотелска верига в света

Разрастването в тази сфера направи така, че една хотелска верига се разраства толкова бързо, че отваря нов хотел на всеки два дни, съобщава CNN.
Става дума за веригата Hanting Inns, основана от милиардера бизнесмен Джи Ки преди седем години. Днес тя има 1000 имота в Китай и разполага с четири търговски марки. Нейният собственик очаква до 2020 г. веригата да се превърне в най-голямата хотелска верига в света.
Джи Ки разкрива, че крайната му цел е да отвори впечатляващия брой от 10 хиляди хотела. Към момента цените на стаите във веригата започват от по-малко от 15 долара за нощувка. Собственикът казва, че не залага толкова на детайлите. Например фоайетата не са украсени със специални декорации, а са с повърхности от мрамор и кристални светлини. По този начин веригата залага на простия дизайн, защото според Джи клиентите не плащат много и съответно не обръщат толкова голямо внимание на украсата. Вместо това спечелените пари се влагат в ключови места в хотелите, като стаите.
Компанията черпи вдъхновение от западните евтини хотелски вериги, които залагат на предлагането на услуги за пътуващите по бизнес, като Accor, Ibis и Premier Inn.
„Идеята ми хрумна от книга, представяща Accor, в която се разказваше как отварят малки хотели с не много скъпи, но уютни и чисти стаи”, разкри Джи Ки. „Осъзнах, че в китайския пазар има пропаст, липса на такива хотели, ето защо реших да инвестирам експериментално в тази ниша”, допълва бизнесменът.
Собственикът на веригата твърди, че има три неща, които китайците търсят, когато става дума за хотелски стаи – меко легло, безплатен достъп до интернет и хубав горещ душ след дългия уморителен ден.
Огромният мащаб и скоростта на икономическото развитие на Китай през последните 20 години принуди хотелите по цял свят да преосмислят стратегиите си. Броят на китайците, пътуващи извън родината си, надвишава 65 млн. души годишно. Благодарение на това Китай задмина Япония като най-големият източник на туристи в Азия.
Междувременно международните хотелиерски вериги се опитват да адаптират своите бизнес планове и услуги, така че да обслужат възможно най-добре и да увеличат броя на китайските туристи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *