Китайците тръгнаха на лов за американски жилища

function showLD17(el)
{
ld17 = document.getElementById(‘LDlinks17’);
ld17.style.left = getPos(el).x – 90 + ‘px’;
ld17.style.top = getPos(el).y – 200 + ‘px’;
ld17.style.display = “;
}
function hideLD17(el) { ld17.style.display = ‘none’; }
function width_window()
{
if(window.innerWidth)
return window.innerWidth;
if(document.body.clientWidth)
return document.body.clientWidth;
return (null);
}
function getPos(inputElement) {
var coords = new Object();
coords.x = 0;
coords.y = 0;
try {
targetElement = inputElement;
if(targetElement.x && targetElement.y) {
coords.x = targetElement.x;
coords.y = targetElement.y;
} else {
if(targetElement.offsetParent) {
coords.x += targetElement.offsetLeft;
coords.y += targetElement.offsetTop;
while(targetElement = targetElement.offsetParent) {
coords.x += targetElement.offsetLeft;
coords.y += targetElement.offsetTop;
}
} else {
//alert(„Could not find any reference for coordinate positioning.“);
}
}
return coords;
} catch(error) {
//alert(error.msg);
return coords;
}
}

Богати китайци хукнаха по имотни турове в САЩ, след като сривът на сектора в страната на неограничените възможности увеличи техните възможности да си купят недвижимост там, пише Property Wireказва се, че покупката на жилище в голям китайски град – като столицата Пекин или пък Шанхай, вече излиза по-скъпо от дом в САЩ.
Вече две големи компании са се ориентирали добре в ситуацията и предлагат екскурзии за „лов на къщи“, а медиите в Поднебесната тиражират твърдението, че богатите китайски инвеститори едва ли не ще спасят закъсалия имотен пазар в САЩ.
Едната компания организатор на новия вид „екзотична“ ваканция ще предприеме 10 подобни пътувания през годината, тъй като над 500 души са проявили интерес към инвестиции в американски имоти.
Един от китайците, който вече е бил на подобна „ваканция“, признава, че го привличат изключително ниските цени. Според него сега е моментът китайците, разполагащи с достатъчно средства, да ги инвестират в недвижима собственост.
Не всички екскурзианти, обаче, купуват с цел инвестиция. Някои просто отиват на „бърза“ обиколка из САЩ, други пък търсят изгодна покупка на жилище за техните деца, които са избрали да получат образованието си в САЩ. Трети смятат, че купувайки жилище ще успеят да си осигурят място „под небето“ в първата световна икономика.
Спънка за осъществяване инвестиционните намерения на много китайци може да се окажат собствените им пари. Онези от тях, които притежават депозити и активи в Хонг Конг, например, имат много по-големи шансове от богаташите, които си държат парите в местни банки, тъй като не удовлетворяват изискванията на продавачите.
Според класация на Boston Consulting Group Китай е петата в света страна по брой на милионерите – те са били 391 000 през 2008 г. и са се увеличили с цели 20 на сто спрямо предходната 2007 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *