Китай е вторият най-голям производител на оръжие в света

Китай е вторият най-голям производител на оръжие в света след САЩ.Това сочи ново проучване на Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), което се опитва да представи актуалното състояние на отбранителната индустрия на Китай, въпреки липсата на прозрачност по тази тема.

Свързано изображение

До този момент беше трудно да се измерят продажбите на оръжие от китайски компании, поради което фирми от азиатската страна не попадаха в годишната класация SIPRI Топ 100, която отразява 100-те най-големи оръжейни производители в света, информира bnr.bg.

Резултат с изображение за китай оръжие

SIPRI е идентифицирала информация от периода 2015-2017 г. относно стойността на продажбите на оръжие, произведено от най-големите китайски компании.

Изследването е на база финансови прогнозни данни за четири компании, за които има сигурност, че са достоверни. Тези фирми покриват три сектора в отбранителната индустрия – аерокосмическа технология, електроника и сухопътни системи.Китай е вторият най-голям производител на оръжие в света.

Резултат с изображение за китай оръжие

Китай е дом на някои от най-големите оръжейни производители в света

На база прогнозите за продажба на оръжие за периода 2015-2017 г., четирите основни китайски производители на оръжие, избрани за проучването, вече могат да се сравнят с останалите доминанти на този пазар.Китай е вторият най-голям производител на оръжие в света.

През 2017 г. в топ 20 на най-големите фирми за оръжие в света 11 са базирани в САЩ, 6 в Западна Европа и 3 в Русия.

Резултат с изображение за китай оръжие

Ако четирите китайски компании участваха в класацията за 2017 г., до една щяха да се класират в топ 20 с общи продажби за 54.1 млрд. долара. Три от тези фирми биха попаднали в топ 10 на подреждането.

Най-голяма от четирите фирми е Aviation Industry Corporation of China (AVIC), чиито продажби достигат 20.1 млрд. долара. Това би наредило компанията на шесто място в света.

China North Industries Group Corporation (NORINCO), която би се наредила на осма позиция в подреждането, има продажби за 17.2 млрд. долара, което я прави най-големия производител на сухопътни системи в света.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *