Китай изпреварва САЩ в 5G инвестициите

В края на октомври Китай даде комерсиален старт на 5G мрежите в национален мащаб
(снимка: Huawei)

Китай изпреварва САЩ в инвестициите в 5G инфраструктура, заяви Ребека Фанин, експерт по иновации и рисков капитал, по време на конференцията East Tech West, организирана от CNBC в Гуанджоу, Китай.Китай изпреварва САЩ в 5G инвестициите.

„Започваме да виждаме разделение между Изтока и Запада с внедряването на 5G. Китай превъзхожда Съединените щати по 5G инфраструктура с милиарди долари, стотици милиарди долари”, подчерта Фанин, която е и основател на Silicon Dragon Ventures, информира technews.bg.

В края на октомври Китай даде комерсиален старт на мрежите от пето поколение в национален мащаб. China Mobile, един от трите най-големи телекомуникационни оператори в страната, планира да инсталира повече от 50 000 базови 5G станции и да стартира 5G търговски услуги в повече от 50 града до края на годината.Китай изпреварва САЩ в 5G инвестициите.

Същевременно Huawei – най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света – вече участва в множество 5G проекти в редица държави, въпреки натиска от страна на САЩ към техните съюзници да не се доверяват на китайската компания.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *