Китай изпревари САЩ и Великобритания по продажби на бизнес имоти

През първата половина на годината Китай изпревари по продажби на бизнес имоти САЩ и Великобритания, взети заедно, показват данни на Real Capital Analytics Inc.
Общата стойност на сделките в Китай за периода е възлязла на 31,2 млрд. долара, предшествани от ръст в продажбата на земя, след като правителството облекчи кредитните условия, пише Bloomberg. Продажбите на бизнес площи в САЩ са били за 16,2 млрд. долара през първото полугодие, а във Великобритания – за 13,7 млрд. долара.
През второто тримесечие в света са били продадени бизнес имоти на стойност около 62,8 млрд. долара, което е със 17% повече спрямо предходните три месеца и е първото увеличение от 18 месеца насам, казват от изследователската компания.
От фирмата смятат, че ръстът в продажбите е първата крачка към глобално възстановяване.
През първата половина на годината продажбите на бизнес имоти в света са били за 116,4 млрд. долара, или с 65% по-малко спрямо година по-рано и с 500 млрд. долара под нивата от времето на бума през първата половина на 2007 г. Според анализаторите страните, получили най-голяма правителствена помощ, ще се възстановят по-бързо.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *