Китай полудя по моловете

Дори в някои от по-малко известните китайски градове изграждането на молове се случва с много по-бързи темпове в сравнение с останалите държави. Причината е, че се очаква значително повишаване на търсенето в страната.
По площ на търговските центрове в етап на изграждане Китай държи първите три места, сочат данните на CBRE, изнесени в началото на седмицата.
В пристанищния град Тианджин, недалеч от Пекин, кипи най-сериозното строителство на молове. В момента там има около 16 проекта в различен етап на изграждане с обща площ от 2,45 млн. кв.м.
Индустриалният град Шенянг се нарежда на второ място в света по строеж на молове. Там е и центърът за търговия с Русия, Япония и Корея, като в момента се изграждат търговски центрове върху площ от 2,18 млн. кв.м, разпределени в 18 проекта.
Трети в класацията остава Ченгду с 24 проекта за застрояване на 1,89 млн. кв.м.
Погрешно е да се смята, че това е просто поредният пример за презастрояване в Китай. В следващите години се очаква сериозно повишаване на потреблението в страната, най-вече от средната класа, обясняват експертите.
В същото време редица утвърдени световни марки искат да стъпят или разширят пазара си в Китай, но срещат затруднения в намирането на подходящи търговски площи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *