Китай произведе рекордните 10 млн. автомобила от началото на годината

Произведените в Китай автомобили от началото на годината станаха над 10 млн. броя, предава държавната информационна агенция Xinhua. Това се случва за пръв път в историята,като досега подобнопроизводствоеимало само в САЩ и Япония.
Рекордната 10-милионна кола в страната е била произведена от First Automobile Works Group, става ясно от информацията, цитирана от ВВС.
Това се случва на фона на спад в продажбите на всички основни компании за производство на автомобили в света. Въпреки глобалното понижениев търсенето китайският пазар разцъфва през настоящата година.
За това допринасят някои от мерките на правителството, като например понижаването на данъците за покупка на малки коли. Това е довело до засилване на търсенето на колите от този клас. Правителството въведе и субсидии при замяната на стари автомобили с нови, както направиха и много други държави.
През последния месец на миналата година продажбите на автомобили на вътрешния пазар в Китай задмина този на САЩ и за момента тази тенденция се запазва.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *