Китай: строителна компания направи рекордно IPO

Инвеститорите приеха с охота най-голямото първично публично предлагане на акции за последните 16 месеца, когато американският картов оператор Visa в хода на предлагането набра $19.7 млрд.
Акциите на китайската държавна строителна компания China State Construction Engineering Corp. отчетоха ръст от почти 60% при дебюта си на фондовата борса в Шанхай, предадоха медиите.
Инвеститорите приеха с охота най-голямото първично публично предлагане на акции (IPO) за последните 16 месеца. Книжата на най-големия китайски строител на жилища завършиха при цена от 6.53 юана ($0.95 ), регистрирайки ръст от 56.2% от цената на издаване.
Най-високата стойност, достигната в течение на търговията, беше 7.96 юана – покачване с 90.4%. Първичното предлагане на China State Construction Engineering Corp. се оценява на $7.3 млрд.
Така то се превърна в рекордьор от март 2008 г. насам, когато американската Visa набра $19.7 млрд. Ръководството на компанията възнамерява да използва набрания капитал за финансиране на редица проекти за строеж на жилища и железопътни линии до 2012 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *