Класация по неплащане на данъци

Италия е на първо място в Европа по неплащане на данъци, съобщи икономическото издание Affari e Finanza, което цитира изследване на асоциацията на потребителите Contribuenti.it.
Според проучването 48,5% от италианците не декларират доходите си. Рекордът в тази сфера принадлежи на погребалните агенции, където излиза, че двама от всеки трима мъртъвци се погребват сами.
На второ място в черната класация е Румъния с 41,1%, а на трето – България – с 38,3%. После са Естония с 37,2%, Словакия – с 32,4%. Най-накрая в списъка са Великобритания с 12,1%, Белгия с 10,2% и Швеция със 7,7%.
В Италия най-много се укриват данъци в сферата на индустрията (32%), банковото и застрахователното дело (28%), търговията (12%), занаятчийството (11%). Недекларирането на данъците е особено разпространено в Южна Италия (34,5%). Следва Северозападна Италия (26,5%), Централна Италия (20,1%) и Североизточна Италия (18,9%).
Истински феномен е случващото се обаче в сферата на погребалните агенции. Въпреки високите тарифи за погребенията от тези пари не остават никакви следи в регистрите на агенциите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *