Клинтън взема 500 000 долара за реч

Бил Клинтън ще произнесе реч пред кувейтски банкери, за което ще получи хонорар 500 000 долара, съобщава „Ню Йорк Таймс“. Бившият държавен глава на САЩ, който съветваше за речите и новоизбрания президент Барак Обама, изнася по няколко платени речи годишно.
Само за една Клинтън печели повече, отколкото държавният секретар на САЩ печели годишно. Напоследък екс-президентът се е заел да лобира за съпругата си Хилари пред влиятелни демократи, а също и лично пред Обама. Бил всячески се опитва да превърне в реалност желанието на Хилари – да стане поне държавен секретар в новата администрация, след като не успя да стане президент. Засега не е ясно какво е становището по въпроса на самия Обама.
Хилари летя за Чикаго за спешна и мистериозна среща. За среща с Обама? Може би. А може би не. Очевидно първият тъмнокож президент в историята на САЩ е натискан от влиятелни кръгове в Демократическата партия да реабилитира поразклатеното реноме на бившата Първа дама. Но също така е очевидно, че на Обама не му трябва таралеж в гащите.
Нежната половинка от семейство Клинтън е твърде амбициозна и властна за изтънчения възпитаник на Харвард и Колумбийския университет, известен с това, че винаги се стреми към консенсус. Двамата имат разминавания по фундаментални въпроси, включително най-болезнения – Ирак. Хилари иска войските на САЩ да останат там още поне век, докато според Обама вече им е време да си вървят, заключава „Ню Йорк Таймс“.
Източник: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *